40 lat to dopiero początek

Lingen (Ems), 03.07.2012. - Wielką uroczystością firma Kampmann GmbH uczciła 40. urodziny przedsiębiorstwa. Około 550 pracowników firmy Kampmann i gości z grupy przedsiębiorstw przybyło na zaproszenie do siedziby firmy w Lingen.

Kosztowną uroczystością dyrektor zarządzający Hendrik Kampmann podziękował swoim pracownikom za 40 lat współdziałania na rzecz sukcesu rynkowego. Uroczystość była częścią urodzin firmy. 1 lipca 1972 roku Heinrich Kampmann odważył się podjąć samodzielną działalność gospodarczą, a krótko potem nastąpił wpis do rejestru handlowego. Jednoosobowa firma rozwinęła się w odnoszące sukcesy, działające na międzynarodowym rynku przedsiębiorstwo zatrudniające około 700 pracowników, posiadające trzy zakłady produkcyjne i 15 przedstawicielstw handlowych. Projektuje ono, produkuje i sprzedaje wiodące pod względem technicznym systemy ogrzewania, chłodzenia i wentylacji.

Owacja na stojąco dla Heinricha Kampmanna

Owacją na stojąco powitano założyciela firmy Heinricha Kampmanna. Otoczony rodziną uczcił on wszystkich obecnych, a przede wszystkim dawnych i wieloletnich pracowników z początkowego okresu działalności przedsiębiorstwa. Wspomniał on ślady różnych siedzib na północnym wschodzie Lingen, aż do przeprowadzki zarządu na Friedrich-Ebert-Straße w roku 2000. Tam jego syn, Hendrik Kampmann zorganizował teraz wspaniały wieczór z bufetem grillowym, przysłowiowo czarującym magikiem Nikolai'em Friedrich'em i wywierającym wrażenie pokazem sztucznych ogni. Jako trwałe podziękowanie wszyscy pracownicy otrzymali oryginalnie zainscenizowany film o przedsiębiorstwie.

Radosne święto zakończyło się we wczesnych godzinach porannych. Ponad wszystkim, na suficie namiotu imprezowego unosiła się jedna z zakładowych myśli przewodnich: 40 lat to dopiero początek.