Prasa

Niels Hackmann
Osoba kontaktowa dla prasy

Witamy w strefie dla prasy firma Kampmann GmbH

W naszej strefie dla prasy znaleźć można aktualne wiadomości i informacje firma Kampmann GmbH dla mediów. Oprócz archiwum aktualności oferujemy strefę pobierania zawierającą ogólne zdjęcia dla prasy. W przypadku jakichkolwiek pytań, sugestii lub potencjalnych wywiadów prosimy o kontakt z naszą osobą kontaktową dla prasy – jest nią pan Niels Hackmann. Zapraszamy ponadto do wpisania się na naszą listę mailingową dla prasy.

Subskrypcja informatora prasowego

Zdjęcia dla prasy

Aktualności dotyczące produktów i przedsiębiorstwa

Data Opis  Pobierz
03.
Jul.

40 lat to dopiero początek

Lingen (Ems), 03.07.2012. - Wielką uroczystością firma Kampmann GmbH uczciła 40. urodziny przedsiębiorstwa. Około 550 pracowników firmy Kampmann i gości z grupy przedsiębiorstw przybyło na zaproszenie do siedziby firmy w Lingen.
18.
Apr.

Katherm QX – nowa generacja urządzeń podpodłogowych

Lingen (Niemcy), 18.04.2012. - Zalety nowego systemu podpodłogowego Katherm QX to odpowiedź na zapotrzebowania projektantów: system jest wąski, wykorzystuje każde wolne miejsce i pracuje w oparciu o nowoczesną, energooszczędną technologię. Szczególną korzyść niesie użytkownikom niskotemperaturowych systemów ogrzewania. Autorem tego nowego rozwiązania jest firma Kampmann GmbH, lider rynku systemów podpodłogowych.
05.
Apr.

Spółka Kampmann posiada udziały większościowe w firmie NOVA

Lingen (Ems), 05.04.2011 r. – krótko po targach ISH spółki Kampmann GmbH i NOVA Apparate GmbH ogłosiły swoją współpracę. Firma Kampmann będzie posiadać większościowe udziały w firmie NOVA, a Hendrik Kampmann będzie zarządzać przedsiębiorstwem wraz z Patrickiem Honerem.
14.
Mar.
2011

Firmy NOVA i Kampmann stoją przed zakończeniem negocjacji w sprawie nabycia udziałów

Donaueschingen/Lingen (Ems), 14.03.2011 – w trakcie targów branżowych ISH 2011 spółki NOVA Apparate GmbH z Donaueschingen i Kampmann GmbH z Lingen ogłosiły swoją ścisłą współpracę.
10.
Mar.
2011

Prezentacja na targach ISH: Cicho, ale z sukcesem: świeże powietrze w szkołach

Lingen (Ems), 10 marca 2011 r. – spółka Kampmann GmbH prezentuje rozwiązanie do dusznych klas szkolnych: zdecentralizowane urządzenie wentylacyjne KLIMANAUT 800 wykorzystuje do wentylacji świeże powietrze i jest niezwykle ciche. Po raz pierwszy można zobaczyć je na targach ISH, hala 8/stanowisko C30 oraz hala 11/stanowisko B30.
11.
Feb.

ISH 2011: Nowy slogan firmy Kampmann obiecuje klientom najwyższą satysfakcję

Lingen (Ems), 11.02.2011 – „Kampmann. Moje klimaty”. Spółka Kampmann GmbH z Lingen w nowym sloganie podkreśla swoją wyjątkową pozycję. Klient jeszcze bardziej przesuwa się w centrum uwagi. Po 30 latach także logo firmy prezentuje się w odświeżonych kolorach.
11.
Feb.
2011

Poczwórne korzyści dla klienta: system automatyzacji budynków KaControl

Lingen (Ems), 11.02.2011 – system automatyzacyjny KaControl oferuje szereg nowych zalet użytkownikom końcowym, inwestorom, rzemieślnikom i planistom. Na targach ISH spółka Kampmann GmbH przedstawiła po raz pierwszy rozszerzone funkcjonalności: hala 8/stoisko C30 i hala 11/stoisko B30.
28.
Jan.
2011

Nowość na targach ISH: nowe sufitowe promienniki płytowe do ogrzewania i wentylacji hal

Lingen (Ems), 28.01.2011 r. – planiści, właściciele i sportowcy mogą odetchnąć: nowe sufitowe promienniki płytowe z powietrzem nawiewanym firmy Kampmann GmbH stanowią rozwiązanie wyznaczające nowe kierunki. Po raz pierwszy można zobaczyć je na targach ISH, hala 8/stanowisko C30 oraz hala 11/stanowisko B30.
15.
Nov.

Komisja Europejska przyznaje spółce Kampmann GmbH tytuł promotora GreenBuilding

Lingen (Ems), 15.11.2010 r. – długofalowe myślenie jest dobre, certyfikat jest lepszy: spółka Kampmann GmbH stawia sobie za cel, by zwłaszcza sieci handlowe mogły uzyskać dla swoich budynków certyfikat GreenBuilding.
13.
Jul.

Rozdział wentylacji i regulacji temperatury

Lingen (Ems), 13.07.2010 r. – powszechne postępowanie mające na celu wdrożenie nowej normy EnEV, §15 cechuje się prostym schematem: aby osiągnąć rekuperację ciepła od strumienia powietrza nawiewanego 4000 m³/h, wybór pada na centralne urządzenie wentylacyjne, które także reguluje temperaturę w pomieszczeniach. W cenę wliczone są dosłownie także wady takiego rozwiązania. Prościej, oszczędniej i przyjaźniej dla środowiska działa nowy system firmy Kampmann GmbH. Łączy on pomysłowo wszystkie zalety zdecentralizowanej regulacji temperatury z zaletami centralnej rekuperacji ciepła.